Politika kolačića - Slade.hr
619
page-template-default,page,page-id-619,bridge-core-2.5.8,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Politika kolačića

Postavke kolačića

 

Što su kolačići i druge slične tehnologije?

 

Kolačići nam pomažu da vam pružimo bolje i brže online iskustvo.

 

Kolačići i tehnologije za mrežnu pohranu koji omogućavaju lokalnu i sesijsku pohranu („kolačiće“) olakšavaju vam interakciju s našim mrežnim mjestom. Obično je riječ o malim tekstualnim datotekama koje na uređaj preuzima vaš internetski preglednik prilikom posjete našem mrežnom mjestu. Kolačiće također postavljamo na vaš uređaj prilikom vaše interakcije s mrežnim tehnologijama pružatelja usluga trećih strana, poput skripti, piksela i oznaka, koje integriramo na našu stranicu.

 

 

Dalje u tekstu navodimo kako koristimo te tehnologije i kako možete mijenjati postavke kolačića ovisno o tome što vama više odgovara.

 

Zašto koristimo kolačiće?

 

Kako bismo mjerili online iskustvo korisnika

 

Kolačići imaju različite funkcije koje nam pomažu da vaše online iskustvo napravimo boljim.

 

Neki kolačići smatraju se nužnima za vođenje i održavanje slade.hr  stranice te nam omogućavaju da vam pružimo:

 

 • pristup uslugama i funkcionalnostima u bilo koje doba;
 • dosljedne i ažurne informacije;
 • najbolje online iskustvo.

 

Kako bi nam pomogli da poboljšamo naša mrežna mjesta

 

Kolačići nam omogućavaju da poboljšamo naša mrežna mjesta tako što analiziramo kako ih posjetitelji koriste. Mi pratimo koji je sadržaj popularan i koristimo tu informaciju za predviđanje toga što bi još posjetiteljima moglo biti zanimljivo ili korisno. To nam pomaže da:

 

 • razumijemo kako posjetitelji koriste naša mrežna mjesta u svrhu njihova poboljšavanja, kao i posjetiteljeva iskustva;
 • iskušamo različite ideje i prikažemo sadržaj koji je najrelevantniji za pojedinačnog posjetitelja.

 

Kolačići nam također pomažu da razumijemo vašu interakciju i kako komunicirate s našim mrežnim mjestom tako da nam to ne morate ponavljati svaki put kada ih posjetite. Mogu se koristiti, na primjer, za pamćenje vaših preferencija i korisničkih oznaka prilikom vašeg posjećivanja.

 

Vrste kolačića

 

SLADE,  obrt za poslovne usluge vl. Barbara Jagodić koristi različite vrste kolačića ovisno o njihovoj funkciji i svrsi. Te kolačiće opisali smo dalje u tekstu ove Politike kolačića te njima možete upravljati ovdje:

 

Koje kolačiće koristimo?

 

Kolačići prve strane oni su koje postavlja SLADE obrt na web stranicama na kojima ste upravo i s kojima ste u interakciji kada posjećujete web stranicu slade.hr

 

Koristimo se uslugama trećih strana kako bismo objavili oglase koji se temelje na interesima korisnika koji su prethodno posjetili stranicu slade.hr , a koji se utvrđuju temeljem njihovog internetskog pretraživanja. Ti kolačići prikupljaju demografske podatke i/ili podatke na stranicama koje su korisnici posjetili, proizvode koje su pogledali i konverzije koje su napravili kao rezultat oglašivačkih kampanja. Primjerice, ovi kolačići koriste se kako bi se:

 

 • Mjerila posjećenost – Slade.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je: Google analytics.

 

Koristimo sljedeće kolačiće:

 

 • Pružatelj usluge: Go Google Analytics
  • Kolačići:  _ga
  • Trajanje: _ga kolačići se uklanjaju nakon dvije godine

 

Pravila privatnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/

 

Obrazac za pristanak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://adssettings.google.com/anonymous?hl=hr

 

 • Pružatelj usluge: Facebook (Facebook Pixel)
  • Kolačići: fr, impression.php/#, tr
  • Trajanje: fr ostaje pohranjen na uređaju korisnika do 3 mjeseca, impression.php/#tr kolačići uklanja se po zatvaranju internetskog preglednika.

 

Pravila privatnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

Obrazac za pristanak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/ads/preferences/

 

 

Što se događa ako odbijem kolačiće?

 

Ako odlučite odbiti kolačiće za koje je potrebna vaša prethodna privola, nećemo koristiti takve kolačiće.  Također, možete odbiti analitičke kolačiće. U tom slučaju moći ćemo manje naučiti o tome što vam se sviđa ili ne na našem mrežnom mjestu a čemu je svrha njegovo poboljšavanje.

 

Ne možemo brisati kolačiće trećih strana. Ako želite izbrisati sve kolačiće trećih strana, trebat ćete to napraviti u postavkama vašeg preglednika.

 

Kako upravljati korištenjem kolačića?

 

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali pruža kontrole koje vam omogućuju blokiranje ili brisanje.

 

Primjerice, koristite li Chrome web preglednik, ovdje upravljajte kolačićima.

 

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internet-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer • Opera • Safari

 

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite, kao i na sljedećim poveznicama

 

 

Mjerenje posjećenosti – Slade.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je: Google analytics.

Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete to zabraniti na sljedećem linku:

• Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Tko je zakonski odgovoran za uporabu kolačića na slade.hr?

 

Kolačići opisani u ovoj Politici kolačića koriste se za stranicu koja je u vlasništvu i pod kontrolom  obrta SLADE, u vlasništvu Barbare Jagodić, Belečka 8, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska.

 

Ako imate pitanja ili neke brige vezano za Politiku kolačića, možete nas kontaktirati na [email protected].