Linkedin savjet

LinkedIn savjet: Kako staviti bold, italics, smajliće i simbole na LinkedIn?

Boldani tekst, drugi fontovi  ili smajlići mogu se lako postaviti i na poslovnu društvenu mrežu, no jedan dobar LinkedIn savjet je da razmislite prije nego ih koristite. Pročitajte u članku zašto!

Znanstvenici kažu da kad vidimo sretan smajlić, dijelovi našeg mozga se aktiviraju kao da zapravo gledamo nasmiješeno lice. Naše se raspoloženje mijenja i naši izrazi lica se usklađuju s onim što vidimo. Stoga mnogi u komunikaciji koriste smajliće, a njihov izostanak ponekad izazove krivu intepretaciju poruke. Jesu li smajlići i simboli prigodni za poslovnu komunikaciju na Linkedinu te kako ih postaviti, te kako staviti bold i italics u status naučit ćete iz ovog članka.

Staviti posebne znakove u objavu (bilo da se radi o statusu ili članku napisanog baš na LinkedInu) jednostavno je: kopirate znak i zalijepite ga tamo gdje ga želite. Ovako nekako bismo to rekli smajlićima: ✂ copy and ?paste

Smajlići nisu samo prenositelji emocija, oni povećavaju vidljivost objave jer se na news feedu korisnika izdvajate od onih koji ih nemaju. No smajlići su neozbiljna vrsta komunikacije, reći će mnogi. Gotovo da bih se složila. Ne volim niti pretjeranu uporabu smajlića, niti pretjeranu uporabu hashtagova. Osim što izgleda djetinjasto, tekst može izgledati nepregledno i kičasto.

fontovi na linkedinu

 

Kako koristiti smajliće i simbole na LinkedInu?

Linkedin savjet: Zlatno pravilo je da posebne znakova birate pažljivo i ne koristite ih previše. Kao što previše nakita i šminke može odvući pažnju s neke osobe tj. privući lošu pažnju, tako je i s objavama na LinkedInu. Manje je više. Testirala sam na svom LinkedIn profilu kako ovo funkcionira:

Linkedin savjet kako boldati tekst na LinkedInu

Na dnu ovog teksta imate izlist svih smajlića i simbola te ih možete jednostavno kopirati i zalijepiti na svoju objavu.

Kako boldati ili ukositi tekst na LinkedInu?

Kako biste dio teksta na LinkedIn statusu učinili vidljivijim kroz bold ili italics, za to će vam trebati neki alat za formatiranje teksta poput LinkedIn Text Formatter.

!VAŽNO!: Prije nego se oduševite ovom opcijom, trebate imati na umu sljedeće:

  • Sav tekst koji je ovako formatiran pa stavljen na LinkedIn ne može se pretraživati. Ovakvo formatiranje teksta služi za privlačenje pažnje kroz news feed LinkedIna, no ako netko ukuca u tražilicu to što ste vi formatirali, neće vas naći.
  • Unicodeom formatiran tekst možda se neće jednako prikazivati na svim uređajima pa će dio korisnika vidjeti prazne kvadratiće.

 

Kako postaviti posebne fontove na Linkedin?

Želite li status ili možda titulu naglasiti posebnim fontom, i za to će vam biti potreban neki alat poput Fancy text generatora.

Linkedin savjet: boldani tekst se ne može pretražiti

LinkedIn savjet: Koristite prave riječi i simbole na Linkedinu radi pretrage!

Poput Googlea, i LinkedIn koristi ključne riječi kako bi vas rangirao na rezultatima pretrage. Stoga je bitno da u opisu svoje titule stavite najvažnije riječi koje će biti jasno vidljive i jasno razumljive. Želite li baš koristiti smajliće, koristite ih svega par u opisu koji sadrže 220 znakova. Najbolje da tu budu neke strelice, kvadratići ili točkice, dok tekst ostavite u klasičnom LinkedIn izdanju.

 

Evo koje sve smajliće i posebne simbole možete koristiti (samo ih kopirajte i zalijepite):

✶✮✭✯☆✰ ╰☆╮ * ? ❅✺ ▪️ ️●

  ♲ ♻♺ ♼ 

♾️✺✻✼❄❅❆❇❈❉❊ ⚖ ⚕ ⚜ ⚠  ϟ ?

 ♘♞

⏲️    

  ►◄  ➤▷◁ ▹◃⇌⇛➧➛➙➜➥  »––> ➺⇥⇨⇦

❗️❓✅ ☑✘️⬅️

①②③④⑤⑥⑦⑧⑨⑩

1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0    ≤ ≥ « » ‟ #

$ ¢ £ ¥ € ™ © ®  ✒✎✏✐

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  

 

Koristite li Windowse, smajliće možete dobiti kombinacijom tipki Win + točke za emoji keyboard, dok Mac korisnici mogu smajliće dobiti kombinacijom tipki CTRL + CMD + Space te odabrati koji god žele.

Postoji i plugin za web preglednik Chrome s emoji tipkovnicom JoyPixels® ,

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci