Freelance poslovi na LinkedInu

Freelance poslovi – nađite gig uz LinkedIn Services!

Freelance poslovi sve su traženiji, a LinkedIn je posljednji od igrača koji je ponudio pomoć- ne samo pojedincima, nego i tvrtkama!

LinkedIn je uveo novitet koji olakšava freelancerima da nađu posao, ali i tvrtkama da nađu pojedinca stručnjaka kojeg žele angažirati kao vanjskog suradnika. Zove se LinkedIn Services ili LinkedIn Usluge.

Ako ste freelancer, možda se borite s pronalaskom novih klijenata.

Ako ste tvrtka, možda se borite s pronalaskom stručnog kadra. Ili vam on treba povremeno, ne dovoljno često da biste nekog zaposliti za stalno, a opet želite imati nekog tko zna odgovore na vaša pitanja i tko vam može biti od pomoći kad vam zatreba.

 

Isprobajte LinkedIn Services!

Freelance poslovi tražena su roba. No ponekad je zaista teško doći do posla kad ste pojedinac.

Freelanceri uglavnom poslove traže na četirri platforme: Fiverru, Freelanceru,Upworku i Toptalu. No za razliku od njih, na LinkedInu mogu lakše doći do giga!

Kroz kontinuirano komuniciranje putem LinkedIna, lako se možete istaknuti kao stručna osoba na nekom polju i tako dobivati poslove. A ako još ispunite profilnu stranicu na LinkedIn Services te poradite na recenzijama koje će jamčiti da ste kvalitetan suradnika, možete još lakše doći do angažmana, posebice ako tražite poslove van granica Hrvatske.

Bitno je  temeljito ispuniti profil. Posebnu pažnju obratite na polje “About” gdje ćete ukratko reći koji problem rješavate i kako.

freelance poslovi-linkedin services

 

LinkedIn Services izvrstan je i za tvrtke mogu sada potražiti stručne freelancere, uspoređivati njihove ocjene i dijeliti objave na koje freelanceri mogu odgovoriti. Nakon završetka suradnje, moguće je ostaviti recenziju na obavljeni posao.

freelance poslovi - nađite stručnjaka na linkedinu!

 

I najbitnija razlika: za sada je usluga besplatna!

Fiverr uzima 20% od transakcije, a Upwork između 5 i 20%.

 

Obzirom da je LinkedIn društvena poslovna mreža koja je procvjetala tijekom pandemije, ne iznenađuje što su se sjetili ponuditi ovakvu vrstu usluge.

Naime, pandemija je označila tzv. Doba velikog otkaza kada se brojni zaposlenici više ne žele vratiti na staro radno mjesto već raditi samostalno, od kuće.

Prema LinkedInovom istraživanju, više od 50% narastao je broj ljudi koji su promijenili posao, a među njima istaknutije su žene.

Gig-ekonomija postaje sve jača, a ova platforma želi dati svoj doprinos tome.

Naime, na svijetu ima oko 1,2 milijarde freelancera  (što je gotovo 1/3 ukupne radne snage). Amerikanci (SAD) prednjače u freelancingu – 59 milijuna Amerikanaca radilo je posao kao freenalcer u 2020. godini, što je 36% ukupnog broja radnika u SAD-u!

 

Koji se freelance poslovi najviše traže u 2021. godini?

  1. Web development: JavaScript, CSS i HTML
  2. Razvoj web aplikacija
  3. Izrada web stranica u WordPressu
  4. Vođenje projekata
  5. Cloud Computing
  6. Analitika
  7. Administrativni asistenti
  8. Savjetovanje

 

PROČITAJTE JOŠ:

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci