jennifer lopez zelena haljina

Haljina Jennifer Lopez “kriva” je za nastanak Google image searcha

Čak 20% svih pretraga na Googleu odnosi se upravo na fotografije, odnosno na Google image search. No možda ne znate zašto je i kad nastala pretraga po slici na Googleu, niti kako se ona radi.

Idemo redom.

Jennifer Lopez zaslužna je za nastanak pretrage fotografija na Googleu – Google image search-  konkretnije, za to je „kriva“ haljina koju je nosila jednom zgodom.

 

Kada se 2000. godine Jennifer Lopez pojavila na dodjeli nagrada Grammy u poluprozirnoj zelenoj Vercase haljini otvorenog dekoltea do pupka, svijet je poludio.  Svi su počeli pretraživati „J-Lo dress“ i vidjeti je u toj haljini. No Google je tada nudio samo tekstualne rezultate. Pretrage po slici nisu postojale na Googleu.

 

J.Lo. i "the haljina"

U to vrijeme to je bila najpopularnija pretraga ikad, a mi nismo imali pravi način da korisnici nađu baš to što su htjeli naći: J-Lo u toj haljini,“ opisao je šef Googlea Eric Schmidt i objasnio da je upravo zbog toga godinu i pol dana kasnije nastao „Google image search“.

 

Kako je odabrala tu haljinu?

Jennifer Lopez zapravo je zelenu Versaceovu haljinu odabrala u posljednji tren, jer nije imala drugu haljinu. Unatoč preporukama stilista da je ne odabere jer nije prva koja će je nositi, J.Lo. ipak se odlučila pojaviti u njoj i ostalo je povijest.

Da, Jennifer Lopez nije prva nosila tu zelenu haljinu.

Tu je istu haljinu godinu dana prije Donatella Versace nosila na MET Gali, a samo mjesec dana prije Jennifer pokazala ju je Spajica Spice Girl Geri Halliwell na dodjeli NRJ Music Awards u Francuskoj.

No ni Donatella ni Geri nisu bile J.Lo.

Tada 30-godišnja Jennifer Lopez  pretvorila je zelenu haljinu u jednu od ikona, baš kao što je bila i haljina Marilyn Monroe kooju je nosila dok je pjevala “Happy Birthday, Mr. President“ ili pak „mesnata haljina“ koju je odjenula Lady Gaga. Ili pak ona crna haljina sa zihericama koju je nosila Elizabeth Hurley.

Pjevačica se prilično iznenadila ogromnim interesom za haljinu, a usput je i Donatelli osigurala priznanje kao vrsne dizajnerice nakon smrti brata Giannija.

Tako su obje žene stvorile dio povijesti i profitirale na njoj.

Jennifer lopez i google image search

 

Jennifer Lopez u toj je istoj haljini  nakon 20 godina zatvorila Versaceovu reviju za proljeće 2020. u Milanu.

 

Kako pretražiti Google po slici?

1. Idite na Google i kliknite “images” (odnosno “slike” na hrvatskom) ili direktno ukucajte images.google.com

 

pretraga po slici google2. Kliknite na ikonu s kamerom

Kako naci sliku na Googleu3. Zalijepite URL adresu fotografije s interneta ili je uploadajte sa svog računala.

Google pretraga po slici

 

4. Google će vam prikazati gdje se sve nalazi ta fotografija

Google image search-kako naci fotku

 

VAŽNA NAPOMENA: Fotografije koje pronađete na Googleu nisu slobodne za korištenje. Ne možete tek tako uzeti neku fotografiju za svoju web stranicu. Velik broj fotografija pokriven je autorskim pravima i postoje agencije koje su aktivne diljem svijeta (da, i u Hrvatskoj) koje će pronaći ukradenu fotografiju i skupo vam je naplatiti.

Fotografiju zelene haljine J.Lo. sam kupila na stock servisu te je stoga ja mogu koristiti. Vi ne ako je ne kupite.

No za većinu slučajeva bit će vam dovoljno koristiti free stock servise: Besplatne fotografije za web- 60 stock servisa

 

VEZANO:

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci