Instagram Mapa za lokalni biznis

Instagram mape upravo su postale izvrsne za lokalne businesse

 Instagram je ovog ljeta uveo poboljšane Instagram Mape koje otkrivaju lokalne businesse svim korisnicima na lokaciji!

Društvena mreža Instagram iskoristila je sve rastući trend korisnika interneta: traženje mjesta i servisa u blizini.

Kako pretrage na Googleu koje uključuju „near me“ i „close by“ rastu iz godine u godinu, a korisnici na mobitelima uglavnom imaju po defaultu upaljenu lokaciju, i Instagram je odlučio iskoristiti sve Mape za poboljšanje vidljivosti različitih lokalnih tvrtki.

 

Kada objavite nešto na Instagramu, često stavite i lokaciju na kojoj se nalazite. I dok je do sada tagiranje lokacije služilo samo da otkrijete druge objave snimljene na istoj lokaciji, od sada ćete moći pretraživati što se sve nudi na dotičnoj lokaciji!

Instagram Mape postaju nešto poput Google Mapa – otkrivaju vam koji se sve restorani, hoteli, kafići, trgovine i različiti drugi objekti nalaze u vašoj blizini.

Ova novost sasvim sigurno će mnogima dovesti nove posjetitelje i kupce na fizičkim lokacijama jer će korisnici Instagram lakše moći otkrivati što se nalazi oko njih, što je posebno bitno kad se nalazite na novoj i nepoznatoj lokaciji.

Dolazite li na Hvar u neku malu uvalu, klik na lokaciju te uvale otkrit će vam postoji li tamo negdje blizu restoran ili kafić, odnosno ponuditi najbliže vama zanimljive objekte.

Instagram mape-lokacije za tvrtke

Za razliku od Google Mapa, lokacije ne dodaju sami korisnici niti ih predlažu, ali se i dalje prikazuje njihov sadržaj na lokaciji. Na samim je  businessima da otvore lokaciju na Instagram Mapi i  privuku korisnike u blizini!

Primjer businessa na Instagram Mapi

 

Imate li fizičku trgovinu, hotel ili bilo kakav lokalni business, iskoristite ovu novost da povećate dolaske u vaš objekt, a posljedično i prihode!

 

Ovaj najnoviji update Instagrama dolazi u savršenom trenutku. Naime,  Google kaže da mladi koriste Instagram i TikTok za pretraživanje!

Vizualni sadržaj s kojim mogu ostvariti interakciju odličan je način da privučete mlađe gerenacije. jedno nedostaju recenzije.

 

PROČITAJTE I OVO: Lokalni SEO– kako privući više ljudi u vašu trgovinu!

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci