Program za pisanje teksta

Programi koji olakšavaju pisanje tekstova, naslova, statusa…

Nisu svi talentirani za pisanje. Kao što nisu ni za računanje. Ako nam kalkulator i Excel pomažu da se lakše snalazimo s brojkama, zašto ne biste isprobali i neki program za pisanje teksta? Alati vam mogu olakšati svakodnevne zadatke pisanja statusa i objava na društvenim mrežama ili pak bloga na svojoj web stranici.

 

Programi za pisanje koje ćete pronaći online mogu ispraviti gramatiku i pravopis, poboljšati vaše tekst stilski ili  umjesto vas napisati cijeli blog post i tako vam uštedjeti i trud i vrijeme.

Nažalost, većina programa ne podržava hrvatski jezik, no ima li među vama kreatora sadržaja na engleskom jeziku, mogli biste se iskreno oduševiti nekim od online pomagača!

 

 

  1. Ispravi.me by Hašek

ispravi-me-program za provjeru teksta

 

Online alat za kojeg znaju svi koji rade u web redakcijama, ispravi.me je besplatan online program za pregled tekstova na hrvatskom jeziku.

Ispravi.me je jednostavan za korištenje jer brzo i lako detektira sve gramatičke i pravopisne greške.

Postoji još od početka 1990-ih, a online aplikacija postoji od 2003. godine. Ne trebate se registrirati da biste ga koristili.

 

  1. Grammarly.com

 

grammarly-program za provjeru gramatike na engleskom

 

Grammarly je izvrstan online alat za pregled tekstova na engleskom jeziku, a možete ga instalirati i kao plugin koji će vam korigirati čak i mailove dok ih pišete!

Da biste ga koristili, morate se registrirati. Postoji besplatna i plaćena verzija.

 

  1. Jarvis

Jarvis program za pisanje

Pišite blogove, statuse ili čak knjige na engleskom jeziku brže i lakše uz Jarvis.

S jeftinijom verzijom od 29 USD mjesečno dobit ćete pristup na 40 predložaka za pisanje na 6 stranih jezika te ćete moći iskoristiti tj napisati do 20.000 znakova.

Skuplja verzija Boss mode omogućit će vam pisanje do 3000 znakova, ali i pristup korištenju programa za 25 dodatnih jezika.

Imate 5 dana besplatnog testnog razdoblja.

Nažalost, hrvatski još nije dio Jarvisa (jest slovenski ako vam je to zanimljivo!).

 

Jarvis trenutno priča bugarski, češki, danski, engleski, finski, francuski, grčki, japanski, kineski, litavski, latvijski, mađarski, nizozemski, njemački, poljski, rumunjski, ruski, slovački, slovenski, španjolski, švedski i talijanski.

 

  1. Instatext

 

instatext-program za pisanje teksta

Instatext je online program za pisanje tekstova brže i lakše. Da biste ga koristili, morate se registrirati. namijenjen je svima koji trebaju napisati stručan tekst na engleskom jeziku, odnosno zvučati kao izvorni govornik.

Sve nove korisnike čeka besplatno testno razdoblje, odnosno besplatno pisanje do 3500 riječi ili 20.000 znakova.

Mobilno iskustvo korištenja ovog programa nije sjajno pa svakako preporučam da ga upotrebljavate dok ste za desktop računalom.

Ovaj program će pomoću umjetne inteligencije na osnovu vašeg teksta napisati novu verziju tako da zvučite profesionalno, razumljivo i da nitko ne posumnja da niste rođeni kao Englez.

5. Hubspot

 

 

hubspot-program za pisanje teksta

Hubspot ima online aplikaciju koji će za vas na osnovu 5 unesenih riječi generirati listu potencijalnih tema te vam olakšati smišljanje o čemu pisati.

Kako educiram ljude da ne troše vrijeme na blogerske uratke koji nisu SEO optimizirani, ne preporučujem ovo za pisanje blogova. Njih, naime, valja pisati po SEO smjernicama da postignete maksimalni učinak.

Ipak, Hubspot generator izvrsno će poslužiti za pisanje statusa na društvenim mrežama. Nemate li pojma o čemu pisati, isprobajte ovaj program!

6. Hemingway

 

hemingway -program za pisanje teksta

Nazvan po slavnom piscu koji nije imao problema s pisanjem, aplikacija Hemingway namijenjena je svima koji se muče s pisanjem na engleskom jeziku.

Jednostavno zalijepite tekst kojeg ste napisali, a program će vam dati prijeko potreban feedback: jesu li rečenice dovoljno dugačke ili dovoljno kratke, koju frazu možete zamijeniti nekom boljom, gdje ste koristili pasivni ili trpni oblik glagola  itd.

Ovaj program za pisanje teksta možete preuzeti i kao desktop aplikaciju.

 

7.Ginger Software

ginger software -program za pisanje teksta

Ginger Software još je jedan cool program koji vam pomoću umjetne inteligencije pomaže u pisanju.

S Gingerom napišite odličan tekst ili status za objave na društvenim mrežama na engleskom jeziku, ali i stilski dotjeran te gramatički točan mail nekom s Gmaila.

Možete ga koristiti u hodu ako instalirate besplatan plugin za Chrome.

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci