Zaposlena mama

LinkedIn uvodi „domaćicu“ kao zanimanje, a tu su i ostale novosti

LinkedIn je 30. ožujka najavio neke promjene koje uvodi na ovu društvenu mrežu. I dok se većina medija i profesionalaca fokusirala na vijesti o novim opcijama za produkciju sadržaja, tzv. creator mode, meni je osobno zanimljive što mama domaćica postaje zanimanje.

Stay-at-home mums ili domaćice srećom društvo sve manje shvaća kao neradnice, parazite koji ovise o suprugovoj plaći, te sve više uviđaju vrijednost koje stvaraju i donose, primarno kao njegovateljice djece, ali i osobe koja se brine za većinu kućanskih poslova. Izračunali su mnogi to, posao domaćice najskuplji je neplaćen posao. Mame su posebno bile pogođene pandemijom kad su mnoge zbog brige o djeci i online školovanju morale ostati kod kuće, daleko u većem broju nego muškarci.

Tijekom idućih mjeseci, LinkedIn će uvesti i druge promjene, primjerice da možete navesti vrstu pauze kojom se koristite, poput porodiljnog i rodiljskog dopusta te tzv. sabbatical godinu koji kod nas koriste uglavnom profesori na fakultetima.

Linkedin novost

 

Rodno obojane zamjenice

LinkedIn uvodi i opcije kojim će korisnici moći bolje izraziti svoj rodni identitet koristeći zamjenice i rodno obojani jezik pa će se tako moći izjasniti žele li da im se obraćate npr. kao She/Her ili He/His, odnosno On ili Ona.

 

LIVE prijenosi

Ako ste jedan od članova koji su tzv. Live broadcasteri (to možete postati tek nakon odobrenja LinkedIna), pozadina vašeg profila prikazivat će prijenos uživo kad počnete sa streamingom, što će donijeti veći doseg.

 

Cover story – još jedna novost

LinkedIn cover story

Jedna od zanimljivih novosti jest i uvođenje cover storyja, video sadržaja kojim ćete se moći obratiti drugima na LinkedInu kroz personaliziranu poruku i tako se dodatno približiti kolegama i potencijalnim partnerima.

Kada dodate Cover Story, vaša profilna fotografija dobit će narančasti rub, a preview vašeg videa će se tiho auto-playati u tom foto-okviru.

Za one koji traže posao, Cover Story je odlična opcija gdje mogu poslati poruku poslodavcima, a freelanceri mogu iskoristiti video da bolje predstave svoje usluge.

 

Creator mode – izvrsno za sve koji stvaraju sadržaj

Volite li stvarati i objavljivati sadržaj na LinkedInu, svidjet će vam se nova opcija na sučelju – creator mode. Pomoću njega moći ćete dodati hashtagove o temama o kojima najviše pričate te ćete time kategorije Featured i Activity pomaknuti prema vrhu vašeg profila kako bi se bolje istaknuli, a gumb „Connect“ moći ćete zamijeniti s „Follow“ kako biste lakše mogli stvoriti vlastitu zajednicu.

 

Pročitajte više na LinkedInovom blogu.

 

POVEZANI ČLANCI:

Zašto bi svaki zaposlenik tvrtke trebao biti na LinkedInu?

Koje je najbolje vrijeme objave na LinkedInu?

Kako staviti druge fontove, bold, italics, smajliće i simbole na LinkedIn objavu?

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci