Isprobajte Whitepress platformu za lako plasiranje objava za medije

I can tell you what they are. It is content. And it’s links pointing to your site.”

Ovo je još 2016. godine rekao Andrey Lipattsev, Search Quality Senior Strategist u Googleu, kad ga je netko pitao koja su dva glavna ranking faktora web stranice među rezultatima pretrage.

I dok je pisanja sadržaja mnogima više-manje jednostavan zadatak, većina klijenata s kojima sam radila ima problema s plasiranjem tekstova na drugim web stranicama, a posebice tekstova s dofollow linkovima. Whitepress platforma za oglašavanje rješava taj problem bez potrebe da angažirate PR agenciju ili kontaktirate direktne web portale. Osim toga, za razliku od klasičnih objava za medije na portalima, Whitepress vam omogućuje da linkovi u tekstu budu SEO-friendly, odnosno da su dofollow!

 

Čemu služe tekstovi na drugim stranicama za vas?

  1. Gradite vidljivost– brand awareness- tamo gdje se okuplja veći broj ljudi, vaša ciljana skupina
  2. Gradite relevantnostdofollow linkovi koji vode prema vašoj stranici u svijetu algoritma znače preporuku. Kako mi čitamo recenzije i iskustva, tako Google čita linkove i zaključuje „ako stranica x želi da njezini posjetitelji posjete stranicu y, onda je očito stranica y kvalitetna.“
  3. Gradite promet- posjećenost vaše web stranice lijep je signal Googleu da na toj stranici postoji zanimljiv sadržaj

 

Guest-blogging jedna je od dobrih link building taktika, ali i plasiranje PR tekstova.

Pisala sam ranije o ulozi PR tekstova za SEO, tako da mi se Whitepress savršeno nadovezao na tu temu.

 

Što je Whitepress?

WhitePress je platforma za objavljivanje promotivnih članaka, SEO i link building na velikom broju web stranica u kratkom roku po povoljnim uvjetima.

 

Platforma okuplja tri skupine:

  1. web medije (Publishers)
  2. oglašivače (Marketers)
  3. kreatore sadržaja (Copywriters)

 

 

Kako se uključiti kao web stranica i zarađivati?

Imate li web stranicu koja redovito ostvaruje promet i želite li i sami biti dijelom ove mreže te primati plaćene PR tekstove, možete se prijaviti na platformu kao Publisher. Jednostavno se registrirajte putem whitepress.hr,  postavite cijene i uskoro očekujte prihode od oglašivača.

Whitepress platforma za objave za medije

 

Kako plasirati PR tekst putem Whitepressa?

Ako ste poduzetnik koji se želi oglašavati putem PR tekstova na web stranicama, a ne želite angažirati PR agenciju kako bi vam plasirali objave, možete samostalno plasirati objave na 350 domaćih web portala i na 40.000 stranica diljem svijeta– od velikih news portala pa do manjih nišnih stranica.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su izrazito posjećeni webovi od Indexa, 24sata i Slobodne Dalmacije preko popularnih srednja.hr i tportal.hr pa do nišnih kao što su npr. zeneinovac.com ili zenskirecenziraj.com.

 

Whitepress - popis portala

 

Jednostavno se registrirajte na platformu, odaberite opciju Marketer i slijedite vrlo intuitivno sučelje.

Možete uploadati tekst, vizuale, unijeti komentare za oglašivače, odabrati koju opciju plasmana želite (npr. naslovnicu ili neku rubriku), kada želite objaviti tekst itd.

 

Ne znate sami napisati tekst?

Nema problema. Whitepress nudi i opciju pisanja tekstova pa tako možete angažirati copywritera da za vas napiše objavu za medije.

Cijena naručenog teksta kreće se od  od 15-eura pa sve do 100-ak eura, ovisno o vašim zahtjevima. Tekstovi se razlikuju po dužini, kompleksnosti, kvaliteti te opremi (npr. osnovni tekstovi uključuju 2000 znakova, ali ne i fotografije te ih piše copywriter, dok premium tekstovi imaju oko 8000 znakova,  uključuju fotografije i screenshotove te ih piše stručnjak iz zadane niše).

 

Whitepress cijena

 

REGISTRIRAJTE SE NA WHITEPRESS BESPLATNO

 

Iskustvo s Whitepressom: Kako je prošao moj test?

Od Whitepressa sam dobila vaučer da besplatno testiram kako platforma funkcionira. Željela sam testirati platformu kao oglašivač, primarno radi povećanja vidljivosti, te dobivanja backlinka jer je povezivanje s drugim stranicama jedna od bitnih SEO taktika.

 

  1. Registracija

whitepress-registracija

Registraciju na platformu whitepress.hr sam napravila brzo i jednostavno te sam nakon odabire opcije Oglašivač (marketer) slijedila potrebne korake:

a. napravila sam projekt, nazvala ga “SLADE”, dodala opcije plaćanja i stisnula “Publish” /objavi

b. uploadala sam tekst pod tabom “My content”, vizuale i dodala linkove koje želim u tekstu.

c. vratila sam se na projekt, kako bih odabrala medij.

 

2. Odabir medija

 

Whitepress.hr sučelje

 

Za potrebe analize Whitepress platforme, plasirala sam PR tekst na jedan nišni portal.

Što objava uključuje:

– 7 dana naslovnice  + objava na 3 društvene mreže

– minimalno 12 mjeseci PR tekst ostaje na web stranici

 

Medij sam našla ga po kriteriju niše (žene) i cijene teksta jer nisam imala budžeta za objavu na TOP news portalima na njihovoj naslovnici. Plus, prijašnja iskustva s nišnim portalima pokazala su mi se odlična.

Odabrala sam stranicu na kojoj sam htjela plasirati objavu s dofollow linkovima te sam odabrala opciju „plasirati što prije“.

Zahtjev mi je odobren u roku od nekoliko sati te sam o objavljenom tekstu dobila informaciju i inbox svog email pretinca. Mogla sam pregledati objavljeni tekst te unijeti dodatne komentare za Publishera ako nisam bila nečim zadovoljna (u mom slučaju nisu postavili željenu fotografiju i plasirali su unutar plaćenog PR-a linkove koje nisam željela te sam zatražila micanje istih kao i objavu željene fotografije – korekcije su zaista brzo napravljene tako da nemam zamjerke).

 

3. Rezultati

Whitepress iskustvo primjer

Moram biti iskrena i priznati da kro 48 sati od objave teksta nisam dobila niti jedan klik na slade.hr s objavljenog medija, iako je tekst plaćen da bude na naslovnici 7 dana i postavili su link na svojoj Facebook stranici, Twitter profilu i LinkedIn stranici.

Ovog puta sam očito promašila s odabirom web stranice za plasman teksta. U svakom slučaju moja kriva procjena je u pitanju, nikako nije stvar platforme. Iako nišni portali mogu rezultirati izvrsnim rezultatima, oni obično nemaju veliku direktnu posjetu nego ovise o društvenim mrežama i interakciji na njima, koja je kod ovog medija gotovo nepostojeća. To sam propustila provjeriti!

Tako da je moja preporuka da kod odabira nišnog portala uvijek prvo provjerite gdje i kako plasiraju objave. Bolje je odabrati one portale koji imaju visoku stopu interakcije po objavi na social media kanalima, a gledate li Facebook, obavezno provjerite imaju li stranicu (koja je obično slabe interakcija) ili grupu (gdje se obično odvija puno više interakcije).

Zaključak: Whitepress.hr je odlična platforma za plasiranje sponzoriranih članaka na domaće, ali i strane medije koju može koristiti svatko. Jednostavna je za korištenje i svakako je odličan izbor za sve koji žele testirati moć plaćenih objava za medije bez da angažiraju PR agencije. Međutim, kako nemate nikog drugog da kontrolira što se događa s vašom plaćenom objavom, morat ćete sami voditi računa o tome.

Bih li ponovila iskustvo? APSOLUTNO da!

Dobila sam “dofollow link” (link u članku ima SEO autoritet, što obično mediji najčešće ne daju), a nadam se i klikovima!

 

Whitepress test

 

 

 

VEZANO:

 

Napomena: Ova objava je sponzorirana.

Ako ti se sviđa članak, podijeli ga drugima!

Najnoviji članci